Hatkeréken avagy hogyan szállítsuk kerékpárunkat?

Szeretsz biciklizni, de utálod a városi forgalmat? Akkor te is azok közé tartozol, akik szívesebben vezetnek el a természetbe, hogy ott biciklizzenek egyet, majd hazaautókázzanak…

Fontos ilyen esetekre egy megbízható kerékpárszállítót beszerezni, ami illik az autóhoz, a kerékpárhoz és a pénztárcánkhoz is.

Nézzük, milyen lehetőségeink vannak!

Természetesen azoknak a legjobb, akik egyszerűen csak beteszik a biciklijüket a csomagtartóba, mert megtehetik, de lássuk be, kevesen vannak ilyenek. Hol vannak már a régi jó, hajtogatható Kemping bicajok?

Másik lehetőség az utastérben szállítás, amit bizonyos gépkocsikban az ülések eltüntetésével meg lehet oldani. Így a kerékpárunk biztonságban is van, és nem is koszolódik…ellenben az autónk belső terével…főleg egy nagy hegyi futam után…

Ha kiskocsink van, maradnak a speciális kerékpárszállítók!

 

Első, és egyik legnépszerűbb megoldás, ha a bringánkat az autó tetején szállítjuk. Ehhez persze szükség van alaptartóra és speciális kerékpár-rögzítő elemekre. Ennél a szállítási módnál figyelembe kell venni, hogy megnőhet az autónk fogyasztása, és szigorúan be kell tartanunk a sebességkorlátozást! (Amit persze, amúgy is mindenki betart, nem?) Sokan pedig nem tudják, hogy a jármű teteje kb 75-100 kg-ot bír el, így célszerű erre odafigyelni, mielőtt telepakoljuk kétkerekűekkel.

Hölgyeknek sem ez a kedvenc megoldásuk, hiszen a kerékpárt elég magasra kell emelni a felszereléshez, ami valljuk be, férfimunka. Szintén a hölgyek figyelmét hívjuk fel, hogy a tetőn szállított kerékpárok esetében célszerű elkerülni a mélygarázsokat…

Ha ferdehátú autónk van, a legjobb megoldás a kerékpárokat a hátsó ajtón szállítani. Ez az egyik legpraktikusabb mód utaztatni a bicajunkat, mert bár itt koszolódik a legjobban, az út szempontjából számos előnnyel jár.

Nem kell magasra emelnünk a bicajt, nem növeli meg az autónk légellenállását és fogyasztását, felszerelt állapotban is ki tudjuk nyitni a csomagtartót, ha elkérik az elsősegély dobozunkat, szóval praktikus megoldás!

És ha van vonóhorgunk? Akkor mindenképp a vonóhorogra szerelhető kerékpártartót ajánljuk!

Mindenféle szempontból ez a legkényelmesebb, legbiztonságosabb megoldás…de nem a legolcsóbb. Ráadásul figyelnünk kell arra, hogy a rendszámunknak látszódnia kell, így egy harmadik rendszámot kell beszereznünk hozzá.

Webáruházunkban minden megoldást megtaláltok, csak kattintsatok ide.

Szóval, itt a nyár…kerékpárra fel! Vagyis előbb a kerékpárt autóra fel!

Reklámok

Posted on 2012/05/30, in autó, nteam-autó. Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: